Hozzávalók:
- 5 db szép nagy zöld- vagy piroshúsú paprika
- 3-4 db paradicsom
- 50 dkg darált sertés- vagy csirkehús
- fél bögre rizs
- 10 szelet húsos szalonna
- 2 dl tejfel
- 2 db tojás
- olaj, só, bors, őrült pirospaprika, petrezselyemzöld, hagyma
Elkészítés:
Először elkészítem a paprikákat: félbevágom, a magházát eltávolítom, karikákra felszeletelem a paradicsomokat. A fél paprika csónakokat egy nagy tepsibe helyezem, amelyet előtte olajjal kentem ki.
Töltelék elkészítése: megfőzöm a rizst, a hagymát megdinsztelem és a darált hússal egy picit összesütöm. Kihűlés után összekeverem a rizzsel a tojásokkal a fűszerekkel és a petrezselyemzölddel. Belehalmozom a paprika csónakokba, tetejére egy szelet szalonnát fektetek és erre kerül a paradicsom szelet és az egy kanál kemény tejfel. Így kerül a sütőbe, 30-40 perc alatt elkészül. A maradék tejfelt kevés tejjel elkeverem és sütés közben meglocsolom vele a paprikákat.
Köret nélkül tálalom, mivel rizst is tartalmaz, felesleges hozzá még bármit is adni. Viszont a saláta vagy a kovászos uborka elengedhetetlen!