töltött  paprika  Erdélyi töltött paprika finom főzés főétel

Hozzávalók:

  • 5 db szép nagy zöld-  vagy piroshúsú paprika
  • 3-4 db paradicsom
  • 50 dkg darált sertés-  vagy csirkehús
  • fél bögre rizs
  • 10 szelet húsos szalonna
  • 2 dl tejfel
  • 2 db tojás
  • olaj, só, bors, őrült pirospaprika, petrezselyemzöld, hagyma

 

töltött  paprika  Erdélyi töltött paprika finom főzés főétel

Elkészítés:

Először elkészítem a paprikákat: félbevágom, a magházát eltávolítom, karikákra felszeletelem a paradicsomokat. A fél paprika csónakokat egy nagy tepsibe helyezem, amelyet előtte olajjal kentem ki.

Töltelék elkészítése: megfőzöm a rizst, a hagymát megdinsztelem és a darált hússal egy picit összesütöm. Kihűlés után összekeverem a rizzsel a tojásokkal a fűszerekkel és a petrezselyemzölddel. Belehalmozom a paprika csónakokba, tetejére egy szelet szalonnát fektetek és erre kerül a paradicsom szelet és az egy kanál kemény tejfel. Így kerül a sütőbe, 30-40 perc alatt elkészül. A maradék tejfelt kevés tejjel elkeverem és sütés közben meglocsolom vele a paprikákat.

Köret nélkül tálalom, mivel rizst is tartalmaz, felesleges hozzá még bármit is adni. Viszont a saláta vagy a kovászos uborka elengedhetetlen!töltött  paprika  Erdélyi töltött paprika finom főzés főétel